Måndag morgon.

Idag tänker jag skriva ett citat från Face book. Det handlar om arbetslöshet och är ett bra exempel på att vi i moderaternas Sverige kanske inte är världsbäst:

Pontus Georgsson: Finland, Slovenien, Österrike, Nederländerna, Malta, Luxemburg, Cypern,
Italien, Tyskland, Danmark, Tjeckoslovakien, Bulgarien, Belgien,
Storbritannien, Norge, Japan. Vad har dessa länder gemensamt?

Pontus Georgsson: Alla dessa länder har lägre arbetslöshet än Sverige. Samtidigt som regeringen med Anders Borg i spetsen tycker att Sverige har klarat krisen bra och är ljuset i ett annars mörkt Europa.

Som sagt, detta är ett citat från face book och från en man, Pontus Georgsson, som jag betraktar som mycket pålitlig.

Pålitliga är inte Israeliska rapporter om vad som hände när de överföll den fredliga och humanitära flottan på internationellt vatten förra veckan. Det visar sig att allt bildmaterial som publiceras är framställt av den Israeliska militären och med all säkerhet manipulerade bilder. Jag skulle inte lita en sekund på dem. De vill ju inte heller släppa in FN i en utredning av händelsen. Snacka om att ha rumpan bar…

Idag har SMHI varnat för regn. ja ja det kanske inte ska ses som en varning utan snarare som ett löfte. Det har varit så varmt under den gångna vecka att det behövs lite svalka. Och ska man tro på larmrapporterna om hur farligt det är att sola, så behöver vi svalka av oss lite här i norr.

Men min båt är tät.. Jag är glad för det. En “moderat vän” till mig skrev att – tack vare den moderata politiken och jobbskatteavdraget har till och med din båt blivit tätare de senaste åren” Han moderatvännen är inte riktigt klok men faktiskt riktigt kul.

Så nu ska jag göra “skeppet” segelklart för en två månaders resa frå 1/7 det blir härligt.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *