Dagens den 19 juli

Ledarskribenten på Folkbladet har semester… Istället har en annan gammal sossekämpe hoppat in, Mårten Arnberg. Bra ersättare är min bedömning. Mårten Arnberg är en frimodig person som enligt mitt förmenande, snackar ur skägget. Det är lätt att förstå vad han pratar om och dessutom är han en bra lyssnare. I dagens folkblad skriver han att Moderaterna i Norrköpings kommun ska sänka skatterna…. De siktar på att komma på samma nivå som Linköpings kommun. Det betyder enligt Mårten att de i så fall ska sänka skatten i Norrköping med 300 miljoner…. Hur ska de göra det då? Ja jag vet inte, men jag hoppas att den som tänker lägga en röst på Moderaterna i höst, verkligen tar reda på hur partiet ska spara 300 miljoner i kommunen. Är det alla bidrag till idrottsföreningarna som ska bort? Är det symfoniorkestern som ska bort är det skolskjutsarna eller vad….?

Appropå skolan så såg jag att Norrköpings kommun inte vill låta en islamsk förskola starta… Då reagerar omgående Omar Nuur, från Somalien ilsket, han anser att det är diskriminerande… Jaha vad då då? Här har människor kommit till vårt land för att det är så bra här… Men då så, se till att anpassa er till det svenska och var som vi så kommer det att fortsätta att vara så som ni tycker är så bra så ni vill komma hit till oss. Skapa inte segregation som hindrar er integreringen i Sverige.

Sverige förresten, ibland kan man undra, jag befinner mig just nu i Grebbestad och här pratar de flesta Norska… Det vimlar av Norrmän och kvinnor och alla vill handla i våra affärer eftersom allt är så himla dyrt i Norge.. Jag undrar om de som vill åka till Norge för att jobba där med bättre lön också är medvetna om att det är betydligt dyrare att leva där också.

Nähä, nu ska jag fortsätta att läsa ledaren i Folkbladet.

1 comment

  1. Instämmer, Mårten Arnberg uttryckte sig både väl och begripligt, debatten om vad som kostar skattepengar och var/hur det ska sparas blir i mitt tycke en ganska skev diskussion ur fel utgångspunkt. Skulle vara rakare och mer begripligt att ta diskussionen vad som ska finansieras offentligt och hur stort betalningsansvar som ska läggas på den enskilde. Min utgångspunkt är att det offentliga ska vara så litet som möjligt, Östros o andra sidan benämner skattesänkningar på min intjänade lön som slöseri med allmänna medel.
    Jag saknar en schysst debatt som handlar om ideologi istället för att stirra sig blind på hur skattepengarna ska fördelas. Men den diskussionen lär knappast något läger inbjuda till av rädsla att tappa mittenväljare. Tyvärr…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *