Dagens den 3 Augusti

Idag är jag på Gullholmen i Bohusläns skärgård. En aning sydväst om Lysekil. Vädret är faktiskt riktigt vackert och vi har ägnat dagen åt att gå husesyn.. på ön.

På nyheterna i radion berättas det om att Centerns Maud Olofsson kämpar förtvivlat för att få ha sitt jobb som näringsminister kvar. Hon är nu beredd att sälja ut delar av vårat gemensamt ägda Vattenfall. som hon säger… “för att sprida ägandet” hon fattar inte att ägandet är spritt på alla medborgare i Sverige och mer bredd en så kan hon väl inte få. Men sanningen är väl att hon måste försöka ragga moderata väljare till Cenetrn för att få ha jobbet kvar efter valet. Moderaterna vill ju sälja ut allt gemensamt vi har. Detta för att vi inte ska kunna ha kontroll över någonting utan lämna allt inflytande till de som har den ekonomiska makten… Ja fy fanken för Maud Olofsson… Undrar om hon kommer att följa arbetslinjen i höst och anmäla sig på arbetsförmedlingen… När hon efter valet är utan jobb.. Det gjorde ju inte arbetsmarknadsminister Littorin, eller rättare sagt, före detta arbets -marknadsministern. Han är utan jobb nu men inte gick han till arbetsförmedlingen inte. Nänä, han hankar sin säkert fram ändå. Sant som det är sagt… Ingenting är omöjligt för den som inte behöver göra det själv.

Kris..demokraten Göran Hägglund, rusar nu runt i medierna och lovar det ena efter det andra. Risken att han ska behöva förverkliga något av sina löften är väl mycket små. Och hur gick det med alla tidigare löften…. Han lyckades inte ens stoppa homoäktenskapen i kyrkan… fast det var så heligt för hans parti. Så jag tar hans löften med ro, det blir ingen KD i regeringen efter nästa val. Undrar just hur många KD:are som kommer att anmäla sig till arbetsförmedlingen? Eller gör de som deras förre partiledare så ofta sa “som alla vet, så fuskad det enormt med sjukförsäkringen”…. Men det tror inte jag. Inte heller KD är några fuskare med försäkringar, det är bara Alf Svensson som inbillar sig.

Simma lungt.

1 comment

  1. Det är åtskilliga avdankade Sossar som har statsbidrag för att de har blivit konstnärer eller författare. Hur ska det gå för stackars Mona när hon blir arbetslös. Hon går nog samma väg som Guran och Co. Inte faan kommer staten att stjäla något för dessa som de gjorde med alla som hade fått livränta före 1967. Då konfiskerade S och LO detta för enbart LO Arbetare

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *