Seglar reflektion.

Äntligen hemma.. Jag trodde nog aldrig att jag skulle känna så. Men efter två underbara månader i båten så känns det ok att komma hem. Två månader i Bohusläns skärgård, Norge och Danmark.

Att komma hem innebär att hamna mitt i slutspurten inför valet i september. Ett val som jag nog anser vara det viktigaste valet på många många år. Det handlar om att öka individualisering av allt i samhället. Där egoismen tillåts breda ut sig… Eller att växla om till en solidarisering med våra medmänniskor, barn, barnbarn, arbetskamrater och grannar. Där vi istället ska hjälpa varandra i mån av råd och styrka.

Jag har noga följt radions partiledarainterljuver på P1 och för mig är valet självklart.. Idag lyssnade jag på Lars Ohly (V) han är helt enkelt suverän.. Ingen av de övriga har visat sig besitta en sådan kunskap om de allmänna frågor som radions interljuvare ställer. Lungt och sakligt svarar Lars Ohly på allt… Om vi medborgare bara lyssnade på vad partiledarna sa och inte låter våra eventuella fördomar styra, så skulle vänsterpartiet vara det största idag…

Nu är det ju inte så, vi får en blandning av Socialdemokrater, Vänsterpartister och Miljöpartister i nästa regeringen, hoppas jag, och jag tror att det kommer att bli jättebra. Den konstellationen kommer att återföra den solidaritet i samhället som jag saknat under en längre tid. Vi kommer också att få en miljöinriktning som är helt nödvändig, tack vara Miljöpartiet och en grundläggande samhällskunskap och regeringsvana som socialdemokratin står för. Alltså för mig är valet självklart..

Det här blev mera politik en vad jag hade tänkt mig. Men många dagar i båten, seglande i sakta mak, ger god tid till funderingar och det är nyttigt. Jag ska nog skriva om en del upplevelser under sommaren också men det är en helt annan historia.

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *