Måndag 20 sept

Äntligen.. Valspektaklet är över. Alla har vunnit.. Visst är det märkligt. Alla dessa partier som har förlorat mer eller mindre antal mandat utropar sig ändå till segrare i någon.. jämförelse. Ingen säger: Väljarnas förtroende för oss har minskat, vi ska se var felet ligger och ompröva vår politik. Vi ska se om vi har svikit vår ideologi, eller kanske valt fel företrädare.

De tre partier som ökat kan ju fundera på varför och känna sig nöjda. Men jag är inte så säker på att deras vinster också är vinster för landet.

Men.. nu börjar valrörelsen inför nästa val. Nu ska vi skärskåda alla beslut som tas i våra beslutsorgan. Vi ska hålla kontroll på om partierna lever upp till sina löften, hur de beslutar och vilka alternativ som föreslås och vem som reserverar sig mot galna… beslut. Nu ska vi syna våra företrädare i sömmarna.

Ni har väl klart för er vilka partiprogram ni har röstat fram??

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *