Torsdag den 23 sept

Nu är eftertankens kranka blekhet över oss, det betyder att nu vill alla partier reda ut varför inte flera rösta på dem. För en del partier så är det ett ganska nöjsamt arbete men för andra mycket slitsamt och framför allt något som kan göra ont. Jag fick ett e-brev från mitt parti, vi vill veta vad du tycker, stod det där. Mycket bra tänkte jag och satte igång att skriva mina synpunkter. Jag tror att det är den vägen partiet måste gå.. Ett parti och ett partiprogram måste komma utifrån människorna och gå inåt. Det betyder att alla kan känna igen sig i det färdiga programmet.

I Norrköping ska busstrafiken upphandlas med jämna mellanrum. Det betyder att kommunal service ska skötas av den som tar minst betalt. Det är ett system som jag läste om i historieboken om hur barn i socken utauktionerades till den som tog minst betalt för att ta hand om det barnet. Att detta var ett destruktivt system är alla överens om så därför gör vi nästan lika dant i dag. Vem vill sköta vår lokaltrafik till lägsta pris??? Att det betyder många arbetslösa bussförare, som får söka om sina tjänster och eventuellt kan få ett nytt jobb, det tycks kvitta. Att de uppsagda förarna mår dåligt av ovissheten det tycks också kvitta. Är detta den socialdemokratiska värderingsgrunden som ska göra (S) till största partiet igen? Då är det ett slitsamt jobb som väntar.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *