Måndag morgon.

Fast egentligen är det bara söndagkväll. Jag sitter och summerar den gångna helgen. Masterna på båten är nedtagna. Kranen för upplyft är beställd. Motorolja och oljefilter är bytt och.. ja det är nog klart för som det heter.. Torrsättning.

Appropå torrsättning så var vi ute på Norrköpings “kulturnatt” för att förlusta oss, eller snarare för att bli förlustad… vilket märkligt ord, undrar vad det betyder. Nå vi gästade det i Norrköping, nyöppnade Visualiseringscentret. Flera våningar med häftig datorteknik som gick att använda till nästan.. vad som helst. Ett stort datorbord.. där man på datorväg med hjälp av en datortomograf, kunde genomföra en obduktion. Det måste vara underbart för en obducent som inte tål att se blod eller för förevisning vid en rättegång, då slipper alla att se blod eller känna liklukt.. Ja jag antar att det går att använda till mycket mer men det var svårt att tillgodogöra sig all denna teknink. Det blir att beställa en guidad visning vid något tillfälle. Då kanske jag förstår mera.

På Kristinaskolans gård spelade bandet “Blå häst” en gäng som jag har lyssnat till tidigare och ofta med behag. Men inte ikväll, De har inte förstått så mycket de heller… En guidad tur för Blå häst, med någon som vet hur samhället fungerar skulle nog inte vara så dumt. Då kanske de skulle förstå att det inte är Försäkringskassan som är ansvarig för det knäppa regler som de måste följa. Det är De borgerliga partierna i allmänhet och Moderaterna i synnerhet, som har skapat Försäkringskassan omänskliga regler.

Lite mera mänskligt var ju KD.. de kristnas, paroll i valet. Frågar man de som drabbats av försäkringskassan regler så har de nog ett och annat att säga om De kristna… KD:s uppfattning om vad mänskligt är för något. Hög tid att Krist Demokraterna får ta lite ansvar för allt sitt pladder.. Kanske skulle det vara bra också för KD med en guidad tur i vanliga människors liv. Då kanske de också skulle förstå lite mer… KD alltså.

Nu ska jag krypa ner i spiltan och dra halmen över mig. God natt.

1 comment

  1. Håller med dig om att borgerligeheten bär skuld till mycket. I mitt fall har dock Försäkringskassan förstört mitt liv sedan -98 genom ett underligt regelverk och fullständig nonchalans oberoende av regering. Cyniska tjänstemän som vägrar att svara på brev osv. Om du gör en oguidad vandring på min blogg förstår du säkert en del. Ska dock guida dig till ett par adresser, så slipper du vandra en hel dag…
    http://ljuramannen.blogg.se/2009/december/umgangesbarn.html
    http://ljuramannen.blogg.se/2010/august/papporna-och-valet.html

    Mvh Pentti Salmenranta, den skyldige till låten om Försäkringskassan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *