Fredag den 8 okt

Djurrättsaktivister… har släppt ut en himla massa minkar, som de anser, från sitt fångenskap. Minkarna blir överkörda av bilar i stora knippen. De vet inte alls att de ska akta sig för bilarna. De vet inte heller hur de ska skaffa mat i sitt oönskade vilda tillstånd. Kort sagt.. de har hamnat ur askan och in i elden, på grund av att dessa djurrättsaktivisters missriktade välvilja. De borde finnas bättre sätt att angripa problemet. Jag känner tex inte en enda kvinna som kan tänka sig att ta på sig en minkpäls nu för tiden. Men det är klart, så många i den divissionen att de har råd med minkpäls, känner jag ju inte.

Ett annat sätt att värna alla djurbesättningar i Sverige är ju att anlita djurvårds-inspektionen. Men tyvärr, det är den enda “kraftfulla” insatsen som Centerpartiets jordbruksminister Eskil Erlandsson, fått till under sin regeringsperiod. Han har kraftig minskat tillgången på djurvårdsinspektörer… Så jag undrar ju hur det kan komma sig att Centern fick förnyat förtroende i årets riksdagsval. Något rumphugget, visserligen med “kuperad” svans, men de är ju ändå med. Så att den politiska och demokratiska vägen till en förändring av djurens rättigheter verkar vara stängd..

Till sist vill jag framföra en “eloge” till svenska kyrkan, som tar så bestämd ställning i människors lika värde och att man inte ska skilja människor utifrån hudfärg. Det är glädjande med en kyrka som visar samhällsansvar. Extra bra var det att det var en kvinnlig biskop som framförde det aktuella budskapet. Att Sverige Demokraterna gick ut ur kyrkan då var bra..

Till er alla, utom Sverige Demokraterna, vill jag önska en trevlig helg.

3 comments

  1. Jonas, jag håller med dig angående kyrkan. Det finns en smula ironi i min eloge. Bra att de tar samhällsansvar mot SD men de har mycket att sopa undan framför sin egen dörr också.

  2. Och till Svenska Kyrkan, en eloge för deras ständiga kamp mot att acceptera HBT personer år 2010, och att de inte anmäler när en präst sexuellt ofredar ungdomar? Nä, döda den gamla draken, människor är förbi Tarzan på plustecknet när det gäller empati, sympati och allas lika värde.

  3. åkte till Ullared igår, det minne som fastnade hos min 5åring var synen av hundratals döda minkar.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *