Torsdag den 4 nov

Att bygga samhälle..

Jag menar inte i form av TV-spel eller datorprogram utan i vanliga verkligheten. Stockholms seglarcentrum Sandhamn, ska bygga samhälle. Flerfamiljshus är planerade. Tanken är inte att det ska bli sommarplats för tumultande överklass utan vanligt folk ska bo där..

Aspö en mycket vacker skärgårdsö i utkanten på Karlskrona ska också bebyggas. Friska satsningar med byggnation där människor vill bo inte där det är lätt att bygga.

Varför skriver jag det här då? Jo jag önskar att Norrköpingskommun ska ta ett radikalt tag i byggplanerna och göra verklighet av tankarna angående Arkösund. Det skulle bli ett mycket fint område i Östergötlands skärgård där bebbygelse och infrastruktur till och i Arkösund skulle sätta fart på möjligheterna för hela skärgården. Dagis, skola, äldreboende, snabba transportvägar till Norrköping, snabb väg till Stockholm via färjan över Bråviken. Tänk bara… det finns inga gränser på vad det skulle kunna bli bara man släpper loss fantasi och nybbyggarlusten. Tänk bara vad arbete det skulle skapa och vilken sanslöst vacker ort det skullebli både för boende och näringsliv. Bara positiva effekter alltså.

Så vänta nu inte Norrköpings kommun… sätt igång!

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *