Torsdag den 25 nov

Årets vinter kan bli lika kall och snörik som den förra. Det beror på ett “väderfenomen” som råder just nu. (Vinter kallas det) Meterologerna har känt till detta fenomen länge men ingen förstår varför det uppstår… Tja så är det väl med väder.. Ingen förstår, man kan bara rusta sig för det.

Rusta sig för vädret vägrar många lastbilsåkerier att göra. Enligt SVT play så har många lastbilschaufförer, som har krävt vinterdäck på lastbilarna, hotats med sparken av sina arbetsgivare. Så tänker dessa Åkeriägare… De utsätter både sin personal och oss andra som möter dessa sommardäcks körande lastbilar för livsfara. Här behövs kraftag…

Polisen tog krafttag mot bussarna i Västar Götaland. De kontrollerade helt enkelt trafiksäkerheten på bussarna där. Av 50 kontrollerade bussar var det bara 5…. som godkändes.. Dessa bussar ska vi och våra barn, åka med när väglaget är livsfarligt. Dessutom ska vi möta dessa underkända bussar i trafiken.. En buss mosar lätt en personbil med fyra passagerare i… Varför tillåter svenska tillsynsmyndigheter detta?? Bussåkerierna konkurerar ju med varandra i alla upphandlingsavtal som politikerna har tvingat fram. Att de konkurerar med bristande säkerhet och sämre vilkor för bussförarna var ju helt väntat, i varje fall av mig. Mammon driver både Lastbils åkare, Bussåkare och våra politiker.

Appropå mammon, pengaguden, så har nu alla politiska parter utom Moderaterna, kommit överens om att redovisa sina valanslag….Hur mycket och från vem. Men Moderaterna nekar ihärdigt till den öppenheten. De tänker till varje pris… dölja vilka som ger stora summor till deras valpropaganda. Undrar vad som döljer sig i deras mjölpåse..

Döljer sig gör delar av Blekinge, inte i mjöl men dock i vatten. Våldsamma översvämningar är resultatet av det snökasos som i Blekinge har blivit regnkaos.. Som sagt vädret förstår man inte det kan man bara rusta sig för och leva med.

Nu ska jag ut och skotta snö… God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *