Onsdagkallt.1:dec

Äntligen.. Nu har den kommit. Full av framtidstro och hopp massor med energi och härliga miljöer. TV:s julkalender alltså. Drömmen att komma bort från stress och jäkt, trängsel och ovänlighet till ett lungt liv där alla syns och hinns med. Jaja, vem tänker inte så ibland? Visst vore det skönt men tyvärr så går det ju inte. Att sluta leva med stress och press, bara jobba med det jag vill i den takt jag vill. Känna harmoni i livet tilsammans med alla andra. Det är vad jag vill men tyvärr hindrena är många och det mest avgörande hindren är….. Va fanken nu då… något oöverstigligt hinder borde jag kunna komma på.. men inte något.. Det hade jag ju inte väntat mig… Jag måste bara bestämma mig… och det är klart, jag måste kanske avstå från en del saker som jag egentligen kanske inte ens behöver… Så det återstår bara att fatta ett beslut..

Beslut fattas inte hos stora delar av sveriges näringsliv… Kan ni förstå att efter förra vinterns stora snömängder så finns det inte en snöslunga att köpa idag… Här kan man prata om feghet, bristande initiativförmåga och dålig framförhållning hos de i vårat näringsliv som producerar och säljer snöslungor… Det är inte underligt att detta näringsliv dras med stora överlevnadsproblem och stora direktörsbonusar. Usch säger jag bara…

SJ är ute i blåsväder igen, eller snarare ute i kylan. Igår var det ett nytt fiasko, flera mil kontaktledningar rasade ner… och då stannar ju naturligtvis tågen. Men ersättningstrafik gick inte att uppbringa, ivarjefall inte på många timmar. Där stod människor, passagerare tågoperatörens kunder alltså, och frös som fanken i kylan. Det fick ingen mat och ingen information inte heller någon värme.. Samma dåliga initiativförmåga och framförhållning där hos tågoperatören som hos de som ska producera snöslungor. Men företagsledningen för dessa transportoperatörer kammar säkert in höga löner och bonusar. Det är nog bättre att riva den företags ledningen och låta tågets kontaktledning sitta uppe. Vi måste komma ihåg att: Det är inte bara SJ som kör tåg och buss… det är många företag som är med i denna låtsasmarknad och säger sig jobba på marnadsmässiga grunder… Faan trot.

Nu ska jag vila min onda höger arm. Fallet.. var tungt. God dag och ta´t lungt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *