Torsdag den 9 dec

Tänk vad det är bra med barnprogram på TV.. Jag får en lugn och skön stund på morgonen tillsammans med det glada gänget på Hotell Orren, julkalendern alltså. Jag tycker att det är mycket god klass på våra svenska barnprogram.

Så god klass är det inte på den som plogar vägen mella Tåby och Mem. Vägen är snart inte farbar. Det är så djäkla knöggligt och spårigt. Dessutom är det utplogat äver diskeskanterna så det är nästa varje dag, någon som hamnar i diket alldeles onödigt. Jag ska nog ta kontakt med vägverket eller vad de nu heter.

Vädret fortsätter att hålla sig… Ingen lindring i kylan de närmaste tio dagarna säger smhi. Nej då, men till jul blir det millt.. Det säger bondepraktikan.. Och, den har ju inte fel..så ofta, ivarjefall inte varje dag eller åtminstånde inte på förmiddagen.

Nu ska jag köra ett vattenprov till Linköping för analys. Här har vi länge önskat att få ut kommunalt vatten från Norrköping. Billigare och bättre har vi trott. Men efter händelserna i Östersunds kommunala vattenverk så drar vi öronen åt oss. Det är nog säkrast att vi fortsätter med vårat egna vatten. Det är gott och utan bakterier.

Skål medborgare.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *