Fredag den 10.dec

Arga hundar o modiga människor.

Idag har jag reagerat på en Moderat insändare i Folkbladet. Jag skrev omgående ett svar och ber om en redovisning av vad Moderaterna vill göra istället. Eftersom jag vet att Folkbladet kommer i skymundan av NT så publicerar jag min insändare här i bloggen också.

Hur klarar Moderaterna skolan i Norrköping?

I fredagens Folkblad skriver det Moderata opposionsrådet i Norrköping, Päivi Johansson och uttrycker sin oro för grundskoleeleverna i Norrköpings kommun. Jag kan bara hålla med henne. 30 procent som inte klarar godkänt i matte är inte bra.

Men så lägger hon ett ”tungt ansvar” på S-rådet. Lars Stjärnkvist och där är vi inte helt överens.. Ansvaret vilar på hela Kommunfullmäktige. Det är kommunfullmäktige som godkänner alla planer för verksamheten och ser till att det finns pengar till det som behövs enligt deras prioritering. I kommunfullmäktige är också Päivi Johansson och övriga Moderater med.

Nu vill jag att Oppositionsrådet Päivi Johansson berätta nu för oss på vilket sätt ni ville stötta grundskolan under den gångna mandatperioden? Vilka extra resurser (pengar alltså) har ni föreslagit när budgetarna beslutades i kommunfullmäktige och varifrån ville ni ta dessa pengar?

Blev erat förslag gällande grundskolan ner röstat av övriga i fullmäktige?

Som medborgare och väljare i Norrköpings kommun så är naturligtvis detta mycket viktig information för mig. Det ger ju underlag för hur jag ska rösta nästa gång det är val… Slut på insändaren

Ja ja, politik är inte lätt, det är hela tiden ett avvägande mellan olika intressen och vilket som ska prioriteras som viktigare en det andra.

Själv tycker jag nog att det viktigaste just nu är att vädret står sig. Det är sol ute… en underbart vacker vinterdag. Här är det bara att ge sig ut och försöka hänga med vilda matilda.. hunden alltså. Trots sin relativa litenhet ser hon inte snön som ett hinder hon bara kastar sig ut i snön. I går, träffade hon en Irlänsk Varghund… Hon kastade sig fram mot varghunden och började vrålskälla. Hon lät fullständigt livsfarlig.. Varghunden titta lite överseende på den lilla och funderade nog en sekund på om hon skulle äta upp den lilla skällande hunden… Varghunden hade klarat det, var så säkra. Hon hade inte ens behövt rapa efter. Men… det begrep inte min lilla hund som är utrustad med mycket mycket mera mod än förstånd.

Å andra sidan kan man ju tänka sig så att om jag inte vet att jag inte kan så kanske jag kan…

Trevlig helg.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *