Julaftons tankar

God Jul på er alla. Tomten kommer var så säker. I varjefall här i byn hos oss.. Vid en snabb inventering visade det sig att det finns ganska många tomtar i husen men tyvärr inga barn. Ett beslut fattades i vår förening att vi får helt enkelt hyra in några barn som vi kan vara tomtar för. Men det visade sig svårt, tomteförmedling finns men ingen lösning på barntillgången. Ja ja vi får sätta oss och vänta på att det dyker upp barnbarn i tillräcklig omfattning.

Många barnbarn har svårt att ta sig någon stans. Det är trafik kaos nästan överallt.. Mest på järnvägen. Där säger man att det är kylan och snön som orsakar allt… Det är naturligtvis inte sant. Orsaken är att det inte längre finns personal som kan sköta om växlar mm. För att kunna höja sj:s generaldirektörslön till rekordnivå för femton år sedan, så var de tvugna att minska personalen dramatiskt och dra ner kraftigt på underhållet. Dessutom försöka packa in så många tåg som möjligt vilket innebär att en liten störning på ett ställe får konsekvenser över allt. Nääe mina vänner, det var mycket bättre förr.

Förr ja, då var det en stunds fika på Lindahls i Norrköpiong på julaftonens förmiddag. Gärna med en god bakelse till. Måste nog ta en funderare på om det ska bli så i år med. Men jag har ju inget annat ärende till stan… å andra sidan så .. är det väl ett ärende gott nog.

God och fridfull jul till er alla.

2 comments

  1. God fortsättning på helgen och ett Gott Nytt År önskar jag, Ture, Dig och Din familj. *

  2. God Jul själv!
    Jag är tacksam för att ligga här i Suez, få maten dukad och kuvertet diskat av mässman. Inga skrikiga barnbarn eller tokiga fåglar på TV’n. Varm och härligt väder, swimmingpoolen full och arbeta på julaftonen i bästa mattid. Det är en löneförmån att få jobba övertid, gärna 12-14 timmar om dagen.
    Nä du, jag LÄNGTAR hem till snön och kylan, den sprakande brasan och ett fungerande Internet. Vårt går bara ibland och när vi stävar ut ur Röda Havet så tappar vi kontakten med satelliten. Men hav förtröstan, det ligger ett nytt modem för 100 tusen kronor och väntar på oss i Singapore.
    Ha en riktigt trevlig Jul och ett gott slut och Gott Nytt År!
    Blir nog QRV efter den 27:e kanske.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *