Julen är över.

Julen är över och jag har brakat rakt in i planeringen för sommaren och semestersegling mm… Om jag har fått en knäpp? nädå inte värre en vanligt iallafall. Det är nämligen så att enligt “Bondepraktikan” så ska de tolv första dagarna efter jul, spegla det dominerande vädret månad för månad under det kommande året.. Juldagen var mulen ganska kall och lite nederbörd i omgångar. Annandagen (andra dagen) var lite mildare, knappast någon nederbörd och på gränsen till uppklarnande. Detta ska betyda att Januari kommer att fortsätta med liknande väder som vi har nu, mulet ganska kallt men inte så mycket nederbörd. Februari kommer att bli lite mildare, dock fortfarande kallt och inte så mycket nederbörd.. Idag är det tredje dagen och ska då spegla månaden mars och jag ska följa dagens utveckling med största intresse. För i Mars måste vårarbetet på båten igång för fullt om jag ska hinna med till sjösättningn i slutet på april. Sedan får vi se de kommande dagarna vilken månad som blir bäst att planera semestersegling i…

Vet ni det finns ett litet problem här eller möjligen flera, det är att jag är osäker på om det är juldagen som ska räknas som första dagen efter jul. Det kan ju vara annandagen också eller tillochmed tredjedagen som ska räknas som den första…. Ni förstår problemet va… Det kan vara så att prognosen ligger en eller två månader fel… Nåja Smhi brukar inte träffa bättre de heller.

Appropå att träffa bättre så kan jag berätta att EU är tjuriga på oss i sverige för att vi hanterar våra vargar så galet… Näädå säger Miljöminister Carlgren vi ska ju föryngra vargstammen och vänta bara till vi har skjutit av alla vargar och inte hittat några att plantera in. Då kommer ni att se så bra det blir, då är den vargstam som inte finns iallafall väldigt mycket yngre en den som finns idag….. Andreas Carlgren centerpartistisk miljöminister… Jag undrar om allt han säger verkligen har passerat hans huvud först… Och om det har det, så är det ännu värre..

Nä låt vargarna i skogen vara.. God dag.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *