Bragdmedalj.

Kan man tänka sig fastfrusna tåg i Sverige?? Näe det kan man inte. Hur mycket snö och vinter det en har varit så nog gick tågen som de skulle… Förr. Men nu sitter de fastfrusna. På sträckan mellan Malmö och Ysta sitter det ett som nu har spärrat linjen i fem dygn. På sträckan mellan Linköping och Kalmar sitter de också ett fastfruset tåg sedan någon vecka.. Detta är ju minst sagt märkligt och i högsta grad ovanligt i mitt “mannaminne” har det aldrig förekommit tidigare.

Något som däremot förekommer ofta är att bilar i Norrköping parkeras så att inte spårvagnarna kommer förbi. I högsta grad nonchalat och vårdslöst. Lösning borde vara att bärgare omgående transporterar bort den blockerande bilen och kostnade för detta samt ett dryg felparkeringsavgift, läggs på syndaren.. För så korkat får man inte parkera och ingen kan säga att “jag inte visste”

Appropå att jag inte visste, så fick jag frågan häromdagen vem jag ansåg vara årets bragdgörare inom idrotten.. Efter några sekunders betänketid så sa jag “Glada Hudik teatern… Men, sa frågeställaren det är ju ingen idrottare… Nääe sa jag just det.. Bragder görs enligt min definition inte inom idrotten, där görs bara… prestationer.

Bragd är något helt annat för mig och där tycker jag att Glad Hudik Teatern platsar gott. De har gjort en bragd. Så jag ser fram mot en ny typ av bragmedalj som placeras där den hör hemma…

Nu ska jag gå ut i vintervädret. God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *