Dyr bensin.

Oljebolagen skinnar oss!

Detta fanns att läsa i pressen i går.

”Bensinpriset höjs till den högsta nivån sedan rekordsommaren 2008.
Experterna har ingen bra förklaring.

Det borde vara betydligt lägre, säger Svenska Petroleuminstitutets vd Ulf Svahn som inte har någon riktigt bra förklaring till det höga bensinpriset.”

Ja detta är ett exempel på hur angeläget det är att komma bort från bil-drift på bensin och diesel eller i varje fall minimera bränsleförbrukningen. Så här kan man se att Miljöpartiets spådomar slår in fortare en vad någon trodde.

Jag funderar ibland på SAAB:s gamla special med frihjul. Tänk er en modern bil i riktigt lätta material med en motor på ca 40 Hk kombinerat med ett frihjul… Det borde gå att komma ner på bränsleförbrukning på kanske 0,2 liter/mil. Då kunde bensinbolagen stå där med lång näsa. Men det är klart.. då höjer de väl priset ännu mer istället. Jag undrar vad konsumentägda OK säger om detta med så höga priser… Jag ska nog skriva till dem och fråga.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *