Morgon mellan fjällen.

En psalm som jag tvingades att lära mig utantill i småskolan.. Den tidens pedagoger var nog så effektiva för jag kan ju psalmen ännu trots att jag mycket sällan har haft någon användning av den kunskapen. Så visst var skolan bättre förr?? Idag får våra barn och barnbarn, bara lära sig var man tar reda på fakta.. i tex facebook, twitter, wikepedia, min häst, damernas värld, allers, 91:an mm. mm Ja för dagstidningar är ju ingen ide att läsa för allt som står där är ju bara nys,, osanning alltså, om det nu inte råkar stå något i tidningen som bekräftar mina fördomar.. För då är det fakta..

I dagens Folkblad är dagens fråga om vi tycker att det är rätt att de som varit förtroendevalda på heltid i Norrköpings kommun ska få pension när de slutar sitt uppdrag.. Naturligtvis var det ingen av de tillfrågade som tyckte att det är rätt.. Men varför skrev inte Folkbladet om vilka regler som gäller för den pensionen?? Varför skrev inte Folkbladet varför pensionen överhuvudtaget finns för denna “lilla” grupp… Nääe inte ett ord av det som jag kallar fakta… Folkbladet har gjort sitt idag för att öka på politikerföraktet, misskrediterat de förtroendevalda, misskrediterat vår demokrati och hjälp till att förråa samhällsdebatten.. Idag är jag inte en stolt Folkbladsprenumerant.

Men… i vanlig anda av god publicistisk sed så hade Folkbladet en fullmatad artikel angående “politikerpenssioner” i gårdagens tidning, allt var kanske inte med men en hel del fakta fanns ju. Nå hade någon av de tillfrågade läst den artikel… Kom de isåfall ihåg något av det?? Näe så verkar det inte vara. Hur många av de som idag läste “Dagens fråga” hade läst gårdagens artikel om samma sak tror ni…. Näe just det, inte så många tror jag..

Annars är det som vanligt, allt ont kommer från höger.. arm alltså och jag börjar fundera på om det är rätt gjort.. Operationen alltså. Jag kan ju inte använda armen på ett vanligt sätt.. Nåja säger hustrun, du kanske ska vänta mera en sex dagar med att döma ut insatsen… Kanske det ja. Men det brådskar ju lite för nu ryker den ena vårdcentralen efter den andra, allt för att främja de “privata alternativen” så snart finns det väl ingen gemensam sjukvård att använda sig av..

Ja säger mina socialdemokratiska förtroendevalda i Landstinget… Här har det gått så rasande fort så vi har inte hunnit med… Men så öka farten då förtusan. Ni är i Landstinget för att hinna med… Skyll inte ifrån er!

God dag. Gå försiktigt.. det är halt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *