Måndag morgon

Är det med besked, måndagmorgon alltså. Den bär på en hel del konstiga smaker efter den gångna lördag och söndagen. I lördagsmorse slog jag på radion för att lyssna på nyheter i sveriges radio… Halva sändningen användes till att spekulera… om händelser i Egypten och andra halvtiden pratades det om fiskodling i Vietnam.

Egypten står mig just nu nästan upp i halsen.. Inte så att jag är ointresserad och inte så att jag missunnar det Egyptiska folket frihet.. om det nu är vad de kan få. Näe det är korvstoppandet. Svenska nyhetsmedia bara väller ut programtid om Egypten och när det inte har hänt något nytt och det har det ju inte så ofta, så samlas det en gäng tyckare.. och spekulerar i vad som kan hända om det händer något… Vad skönt det skulle vara med en sann rapportering en eller två gånger varje dygn istället..

Så var det då dags för första deltävlingen i melodifestivalen. Här hemma bestämde vi oss för att se det, vi har ju en del musikintresse i familjen. Men det kom ju inget… ingen musik utan ett långdraget kvalificerat strunt och fjant av programledare och andra som vet betydligt bättre… Det var ju nivå barnprogram på hela klabbet. Vi stängde av, vi ville inte utsätta oss för allt fjant bara för att få höra de valda låtarna.. Tids nog får vi höra dessa ändå…

Tids nog kommer vi att få en partiledare i mitt parti också. Men nu har före detta partiledaren numera Godsägaren Göran Persson, haft synpunkter på partiets arbete att vaska fram en bra partiledare. Han tycker sig se att det är nästan som röstande i programmet Idol… Faan trot. Konstigt är det iallafall. Att det ska vara så svårt alltså. Det borde räcka med två egenskaper… För det första.. så ska det vara en socialdemokrat.. så har väl inte varit fallet på länge… För det andra så ska en partiledare vara bra på att lyssna in de socialdemokratiska gräsrötternas vilja och så har väl heller inte varit fallet på länge. Tänk så enkelt.. två viktiga egenskaper bara….

God dag och gå försiktigt… Det är halt ute.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *