Okritiskt..

Är det inte i mitt parti. Idag har “kriskommissionen” avgett sitt yttrande. Självgoda, okritiska, inte lyssnat längre ned i organisationen en till statsekreterana, osv.. Jaha inget nytt alltså. Jag trodde att det äntligen skulle bli lite klarheter här och var, men inte då..

Näe det är bättre att lyssna på sina rötter. Jag lyssnade på en “rot” härom dagen. Han undrade varför alla envisas med att kalla “privatskolor” med vinstintresse, för “friskolor”… De är väl inte fria från vinstkrav och annat tvång och vilka skolor är ofria i vårat land då? Jag tycker om hans sätt att se det på. Fundera på det vänner varför kalla privatskolor för friskolor och vilka skolor är då inte fria??

Privata vårdcentraler poppar upp både här och var.. ja mest var.. förståss för här, på landet, bor det så lite människor och dessutom ganska friska, så de skulle inte bli någon lönsamhet på det. Och då minsann… ska det vara gemensamt ägt alltså. Lönsamt=privatiseras. Olönsamt= ägs gemensamt. Vilken djäkla soppa..

Så kan man ju undra varför inte de gemensamt ägda vårdcentralerna mitt i stan fungerar lika bra som de privata??? Jag det kan ju bero på att den landstingsanställda personalen inte har förstått sitt uppdrag och sin uppgift. Det kan också vara djäkligt dåliga chefer som inte klarar att styra upp sin verksamhet på ett modernt sätt. Det är lätt att backa in på sitt kontor och låta allt obehagligt vara kvar utanför…. Vi kanske behöver nya, kunniga och lite tuffare chefer i den gemensamma vården… Ingen nämnd är glömd…

Nu väntar jag med spänning på vem som ska bli mitt partis nya ledare.. Undrar om det blir en socialdemokrat den här gången…. Hoppas det.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *