Ord

Ska man vara försiktig med. Ord betyder så många olika saker. Konstigt egentligen.. men ord kan betyda helt olika saker beroende på vem som lyssnar. Det kan också påverkas av i vilket sammanhang ordet används. Man kan till och med lägga in betydelser och lägga till ord när man lyssnar på någon talare och då blir ju meningen helt fel, ibland med ödesdigra konsekvenser. Varför är det nu på detta viset.. Jo våra ordföråd är ganska stora men inte lika.. Om jag ritar en ring kring mina ord och så gör lika dant med min nästas.. ord. Så kommer ringarna att överlappa varandra på ett ganska litet område.

Där i överlappen.. betyder ordet exakt samma sak men.. Utanför överlappen kan orden betyda mycket olika saker och värderingen i ordet kan vara helt olika.. Därav kan man dra slutsatsen att: Det vanligaste förståndet… är missförståndet!

Lägg därför stor vikt vid att kolla så dina ord har uppfattats rätt. Om du hör något som är konstigt så kolla vad avsändaren menade. Tycker du dig se oklarheter eller rent av känner dig förargad, så använd din tillit och ge förtroende… Ingen säger taskiga saker med avsikt… Nåja det finns ju undantag förståss.

En sedelärande historia. God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *