Båtkongress eller partimässa

Något konstig rubrik idag. Men det är ju en hel del konstigt i dessa båda företeelser också. Jag börjar med Båtmässa, dit jag för övrigt ska idag. Båt mässan präglas av båtar som är så dyra så de flesta av oss kommer bara att kunna se och beträda dessa skapelser här på mässan. För de allra flesta av oss som har båt idag, har betydligt billigare båter. Jag vågar påstå att de vanligaste båtarna är billigare än de bilar som körs omkring med på vägarna. För min egen del så är bilen jag har betydligt enklare och billigare en vanligt. Detta för att jag ska har råd med en tämligen billig båt också. För jag tycker att det är så underbart att kunna komma ut på sjön i vår fantastiska skärgård. Det är en riktig folkrörelse idag…

Partikongressen då.. Ja snart är vi där och då ska vi välja en partiledare för mitt parti. Men valberedandet har tydligen gått “I stå” Den lilla grupp som utgör valberedning, blockerar varandra så att inget blir gjort. Varför i hela världen ska denna lilla klick bestämma allt… Jag är glad för att de skakat fram flera alternativ med de egenskaper som vi gräsrötter har begärt. Framförallt att de ska vara socialdemokrater… Men låt nu oss medlemmar bestämma vem.. Ut med alla föreslagna namn och låt oss medlemmar rösta… Sluta genast med er makfullkomlighet och detta destruktiva taktiserande som nu pågår.

Vargminister Carlgren taktiserar också.. Nu vill han ha bättre väder.. För det vill ju alla. Så skäller han på smhi att de inte kan fixa rätt väder.. Men vädret är som vargarna, de är naturvarelser som inte rättar sig efter riksdagbeslut. Vargarna går sin egen väg det gör också vädret så visst kan man säga att Carlgren är ute i ogjort väder.

God måndag till er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *