I går var det..

Internationella kvinnodagen. Jag läste att en av våra politiska, kvinnliga förebilder sa att: Om någon säger grattis på kvinnodagen åt mig, så blir jag jätte arg… Jag förstår vad hon menar. Det ska inte behövas någon kvinnodag. I varjefall inte här i Sverige där alla är så upplysta och demokratiska.. men. Ja här hemma behövs det verkligen inte. Hustrun bestämmer allt varje dag, också i går. Men hon är skicklig.. hon får mig att tro att jag bestämmer själv.. Men det är inte ofta jag gör det. Men.. jag är ju också lite slipad så jag låter henne tro att hon får mig att tro att det är jag som bestämmer. Men om nu sanningen ska fram.. och det ska den ju inte. Så vete sjutton om det inte är ganska bra att hon bestämmer, hon är mycket klok min hustru.. trots att hon är en….

Andra som tror att de bestämmer är Norrköpings kommunfullmäktige. Nu har de bestämt att vi inte ska ha något storkök i Norrköping. Där maten till äldrevården, kunde ha lagats med stora kvalitetskrav och stor kontroll. Dessutom skulle köket skapa arbete inom den gemensamma sektorn, där jobb behövs och där vi har kontroll på skatter och anställningsregler. Billigt och bra är ledorden. Nääe istället ska vi nu se hur det går att ordna mat på annat sätt. Lite här och lite där ingen vet var och ingen vet när.. Och kommunfullmäktige vet ingenting.. Men kommunstyrelsensordförande vet och bestämmer.. Trots att han inte ens är kvinna. Det är riktiga karlatag det.

Appropå riktiga tag, så har polisen avvisat EU medborgare på ett tveksamt sätt. Somliga påstår till ochmed att det är lika orättssäkert, som det var i gamla Östtyskland, på den tiden när det inte var så krångligt att fatta beslut…. Faan trot.. Men den här, sexövergreppsmisstänkta, Wilkeligs.. mannen Assurans eller vad det nu var för säkert namn han hade.. anser ju att Sverige är rena bananlandet när det gäller rätt säkerheten. Men inte är det väl så galet så att han har rätt va?

I går var jag på möte med min lokala partiförening. Det var trevligt. Inte har vi några problem med aktuella politiska frågor att lägga kraft på som parti, det finns ju så mycket i vårat samhälle som behöver förbättras. Vi ska strax ta fart och sätta igång…. Bara vi kan få tag på en partiledare, för där är det stopp. Kravet är nämligen att det skall vara en socialdemokrat dessutom med inställningen att demokrati är att lyssna till folket… Var ska valberedningen hitta en sådan ledare… De lyssnar ju inte själva till folket.

God förmiddag medborgare, i eftermiddag blir det skitväder igen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *