Nu gäller det,

att tänka efter… Vad vilja socialdemokraterna? Vi ska nu forma vår politik, den ska bygga på solidaritet, framåtanda och trygghet. Det är ingen… partiledare som fixar det utan det är vi… partimedlemmar. Vi skriver motioner och vi för fram våra åsikter. Åsikter kan föras fram på många olika sätt tex insändare. Men det viktigaste är att våra valda ombud, för våra åsikter vidare och argumenterar för dem på ett bra sätt… Annars behöver vi inte dessa förtroendevalda ombud.. Så sätt igång.. skapa ett partiprogram värt namnet.

Idag är det äntligen fredag.. Min favoritdag. Efter morgonrutinerna blir det fika med ett gäng radioamatörer. Det är mycket stimulerande att vara med i ett samtal som inte är styrt. Det böljar fram och tillbaka och vi avhandlar de mest skilda ämnena. Varje fredag är spännande och det är ingen tvekan om att ämnen och åsikterna är mycket intressanta. Ibland pratar vi lite kortvågsradio också.. Senare kommer vår “Helghund” Lucas hem med sin “mormor” ja vi betraktar honom nästan som ett barnbarn. En underbar hund. Därefter kommer kvällen… Vem vet mest, fredagsfinal på tv. Därefter “På spåret” senare “Skavlan” samma rutiner varje fredag och det är skönt. Jag känner att vissa rutiner också skapar trygghet. Jag vet vad som ska hända. Skönt…

I japan vet de inte vad som ska hända. Där har de drabbats av en stark jordbävning igen. De är ju föralldel vana vid det, så husen är ju förstärkta och inte har de grävt något radioaktivt avfall i sina berg heller…. Tänk om vi skulle drabbas av en jordbävning i Sverige… Med en massa radioaktivt avfall nedgrävt i kopparkapslar som dessutom har rostat sönder. Vad gör vi då….

Har ni sett vad snön smälter undan.. Härligt. Nu fylls vattenmagasinen på så vi kan producera billig och miljövänlig el hela sommaren och sälja den till Tyskland..

Trevlig helg.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *