En svensk Tiger…

och samtycker. Men det är vi inte ensamna om i världen. Det formligen vimlar av Tigrar som samtycker.. Hela FN är full av sådana. I Libyen har “kuppmakarna” “Demonstranterna” “opositionen” “rebellerna” ja det finns hur många namn som helst på dem, men de har vädjat om hjälp.. för att skydda luftrummet över Libyen. För om Gaddaffi fritt får använda sitt stridsflyg så kommer inte kuppen att lyckas.. Världen tiger och samtycker… en med den ena och en med den andra.. Krig är förskräckligt men tänk vad mycket vapen det går att sälja.

Tiger och samtycker gör vi gärna här hemma också.. en känd, politisk förebild sa härom dagen. “Att jag inte säger något betyder ju inte att jag inte tycker något” men, tänker jag, har man då inte ett ansvar att säga vad man tycker om man nu tycker något.. och det gör ju de flesta, i varjefall sedan.. Man kan inte välja att “slå dövörat” till för att slippa uttala sin åsikt. För i och med att jag är tyst så stödjer jag den rådande åsikten och är det vad jag vill..

Appropå åsikter så såg jag att Norrköping och Linköpings kommunstyrelseordföranden har gått samman i en protest mot att arbetspendelresandet i Mälardalen ska utredas och ligga till grund för infrastrukturplanering i landet. Här vill våra båda kommuner också vara med i uredningen.. för vi har en betydande arbetspendling mellan vår region och Stockholm… Bra tycker jag, då kanske de båda kan försöka komma överens om en lämplig flygplats här i våra kommuner.. Hela näringslivet rasar mot hotet om nedläggning av våra flygplatser. De, näringslivet, anser att vi måste satsa ännu mera på flygplatserna, så vi kan flyga kors och tvärs i världen.. Men betala för flygplatserna anser de att kommunen, alltså vi.. skattebetalare ska göra. Jag ska nog bussa skattebetalarnas förening på näringlivets skattehöjarpropaganda.

Själv tiger jag…. God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *