Struntprat..

För okunnighet är det säkert inte när de Moderata krafterna i samhället vill sparka ut alla gemensamt ägda bolag. Senast nu Stadsentreprenad. “De konkurerar med privata företag” påstår de.. moderaterna. Struntprat säger jag, ett kommunalt aktiebolag lyder under exakt samma regler som vilket privat bolag som helst. Den enda skillnaden är att i det kommunala bolaget så har vi en hel del insyn vilket vi inte har i det privata. Men det är väl den möjligheten till insyn som skrämmer de privata företagarna, de vill väl för tusan inte ha någon insyn i sina affärer…

I går visade det sig att jag lever.. Jag var på blodtryckskontroll. Å dä va bara bra, inge fel alls dö, sa den vackra kontrollanten på riktig östgötska. Nähä kanske var det skönt att höra men,,, tur att jag har min arm att gnälla över… för den är minsan inte bra, så dä så.

En gammal jobbarkompis som var känd för en dragning åt hypokondri, bstämde sig för att han inte mådde bra. Eftersom inte landstinget tycker att de ska göra hälsokontroller så fick han söka privatläkare för att få sitt eländiga tillstånd granskat.. Dagen efter kom han tillbaka till jobbet, märkbart irriterad och sa, “tusan också, här har jag betalat 200 kronor för en hälsokontroll och så hitta de inte ett enda fel” Jag tänket på björnen Balo som sjunger, var nöjd med livet som du lever här.

För visst ska man vara nöjd med det man har.. istället för att alltid reta sig på det man inte har. Något för de som vill stoppa våra gemensamt ägda företag att konkurera med de privat ägda företagen… Trots att vilkoren är de samma.. Borde tänka på..

Idag skiner solen, det är pluss grader och nästa all snö är borta. Jättehärligt. God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *