Mycket Dyrare

blev det när privata intresse tog över fritidsbåthamnarna i Arkösund och Oxelösund. Det är ju inget kul när inbetalningsavin för sommarens båtplats dyker upp. 700 kronor högre pris. Det blir 3560 kr för den korta sommaren. Juni, Juli och Augusti det blir nästan 1200 kronor i månaden, lika mycket som för ett varmgarage på vintern.. Visst är det märkligt att det kan bli så himla mycket dyrare bara för att det privata företaget håller på att skapa sig ett monopol. Jag har själv fått min “hyresavi” från en annan privat hamnägare, där var också en höjning trots att inflation och kostnadsökningar i allmänhet hållit sig lägre. Nåja det kanske beror på oroligheterna på oljemarknaden att båtplatserna har blivit dyrare.

Dyrare har det också blivit att ha en politisk organisation i Finspång. Men bara procent… Journalisten har bara angivit procent förändringarna utan att berätta vad utgångbeloppet är… Det är alltså en artikel vars uppgifter saknar värde… Varför skriver hon så?

Ett större värde är det att snön och kylan håller på att ge sig, för den här gången.. Det borde betyda att pendeltågen i Östergötland kan börja hålla tiderna nu då… Men inte det, nu börjar gräsbränderna istället så tågen kommer ändå inte i tid.. Det tyska stora privatföretaget som driver pendeltågstrafiken… fick sätta in bussar istället… Så allt är som vanligt.

Som vanligt är det också utanför dörren. Fåglarna kvittrar och solen värmer. Visst är det härligt. God dag..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *