Vinterstöld,

Alpinåkarna i Yxbacken har blivit bestulna. All skidutrustning för uthyrning är försvunnen och… Nota Bene, också snökanoner är stulna. Bra utropade jag, vi behöver ju inte göra vinter, när vi så innerligt önskar att den ska ta slut.. Polisen har utfärdat rikslarm.. Min slutsats är att det nog är tjuvar från Maroco som varit framme.. Nänä säger hustrun, som varit utomlands, Maroco har ingen snö.. Nä just det, om de hade snö hade de väl inte behövt stjäla snökanoner.. Men tänk vilken tur ändå att skidorna stjäls just när sässongen ändå är slut..

Vilken tur att vi har smhi på vår.. sida. De lovar upp till 15 grader varmt till kommande veckoslut. Skönt för en frusen stackare som mycket hellre vill måla båten. Men jag anar oråd.. profeten på smhi heter Frost…

Frost är vad jag känner för de exploatörer som i Arkösund, lurat skjortan av kommunen.. Ja om inte skjortan så iallafall alla bryggor, servicehus mm. När de stora planerna beslutades av kommunen, var avtalen klara. Det skulle bli ett stort hotell, så stort att Sjöfartsverket tvingades lägga ner sin väl fungerande kursgård på Arkö. Den konkurerade med de kommande näringarna på det nya hotellet.. Och så får det ju inte vara ropade alla som inte vill att vi ska ha något gemensamt ägt någon stans…

Idag vet vi, den ena bra idén efter den andra har bara försvunnit.. Det blev inte ens en tummetott.. Kvar står Promarina, ett storföretag från Stockholm. De har numera repat åt sig ett 15 års kontrakt på alla bryggor i Arkösund och Oxelösund. Så de har skapat sig ett monopol på bryggor för fritidsbåtar och följaktligen i bästa marknadsanda… höjt priserna orimligt.. Norrköpings kommun, har blivit blåsta.. Näe säger Eva Andersson, ansvarigt kommunalråd, vi har ju fått lite iallafall… Men.. den fungerande macken och servicverkstaden för båtar, har gamla ägarna tvingats bort ifrån.. Nya skulle dit.. Men ingen kom.. Promarina tar hand om det också, och naturligtvis får kommunen betala för det också..

Ja ja vi får vara glada för att kommunen inte har köpt “Korpen” där är redovisning av utgifterna så undermåliga att revisorerna protesterat.. i varjefall lite.. Någon har korpat avstämningsnotor på leverantörsfakturorna så det går inte att kolla dessa fakturor.. Eller rättare sagt, det har inte funnits någon avstämningsrapport.. Strunt samma.. Jag hoppas att kommunen inte blandar sig i detta..

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *