Äntligen

Kan många utbrista idag. Äntligen ska det hända något nytt i Norrköping. I gårdagens fullmäktigeriksdag i Norrköping beslutades det om att bygga vindkraftverk i lommunal regi. Hela Norrviken, längst in i Bråviken och norr om Esterön ska bli en stor vindkraftpark. Enligt ansvariga på kommunens enerigienhet, räknar man med att få plats med 300 vindmöllor. De ska sammanlagt ge så mycket el att hela Bravikens pappersbruk ska klara sig utan annat eltillskott. Dessutom ska det räcka för en stor del av elbehovet i Åby. Bra säger jag, äntligen ett rejält tag för att få bort kärnkraften i landet.

Appropå få bort, så har sjöfartsverket meddelat att det besvärliga isläget den här vintern, har orsakat att en stor mängd av ostkustens farleder blir utan utprickninga under sommaren. Det är så oerhört mycket skador så sjöfartsverkets resurser måste sättas på de yrkestrafikerade farlederna först och man räknar med att det kommer att ta en hel del av sommaren i anspråk. Farledsdirektör Östen Grundström rekomenderar fritidsbåtsägarna att bara vara i väl kända vatten eller rent av låta båten vara på land i år och kanske pröva någon annan semesterform istället.. Riktigt kloka är de ju inte..

Klok är däremot den nya sosseledaren, Håkan. Han avser att byta ut den största delen av partiledningen snabbt. “De har förlorat flera val i följd och förtroendet är förbrukat” Nu ska vi ha nya krafter. Lika dant med kongressombuden. Alla kongressombud som inte är nya för i år, ska bytas ut. Det betyder att vi får göra om valet av kongressombud i mitt parti. För där ska också förlorarna rensas ut.. Nu djäklar ska det tydligen sopas rent ordentligt på gammal surdeg. Bra gjort Håkan…

Var försiktiga idag och God dag på er.

2 comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *