Vårkänslor

betyder att det börjar hända saker lite här och där. Numera inte så mycket “här” utan snarare händer det saker där. Husvagnsfolket börjar röra på sig, kunde jag läsa i Blekinge läns tidning. Ja nu ska skötebarnen… ses över resor ska planeras och platser skall bokas. Det är samma fenomen när det gäller båtfolket. Mycket ska fixas, putsas, målas och kanske till och med bitar som måste bytas. Angenämnt arbete och härlig planering.

Igår hände det mig något mycket ovanligt.. Jag hade just börjat slipa lite på min gamla båt. Med en skadad högerarm, så är jag helt utlämnad till att använda vänster arm. Det medför ju naturligvis stora problem. Då stannar det en bil utanför mitt båttält och ut kliver en av mina kamrater bland radioamatörerna. Med slipmaskin och arbetsklädd satt han igång och slipa min båt för att hjälpa mig.. Jag blev mycket glad och tacksam men framför allt hjärteglad för att det finns så hjälpsamma och oskälviska människor. Tack Sven-Arno.

Att vårat samhälle bygger på solidaritet är ställt utom all tvivel. Vi måste hjälpas åt.. Och som den nya socialdemokratiska partiledaren Håkan Juholt så bra uttryckte det. De som står i solen måste hålla upp paraplyet över de som står i regnet..

God dag.

1 comment

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *