Ovanifrån

såg man två händelser för femtio år sedan. Filmen om Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige spelades in och Ryssen Gagarin flög i luften… inte som dagens ryssar i tunnelbanan, utan med en raket… först i världen. Det är fantastisk vad mycket det händer på femtio år om man ser tillbaka.

Jag undrar vad vi kommer att tycka om Franska förbudet mot heltäckande klädsel Burka och Nikab, om femtio år… Kanske kommer vi att säga.. vilken tur att Frankrike våga gå först.. Om människor vill komma hit till Europa så borde de väl också anpassa sig till de regler som gör Europa bra.. Eller hur.

Men hur bra är det att parkeringsavgiften ska fördubblas i Norrköping.. Inget alls. Ja mig gör det inget, jag åker lika lätt till Söderköping, Linköping eller Norsholm för att handla och uträtta ärenden i övrigt. Där parkerar jag gratis. Det är tillochmed så, att andra orter tycker att det är bra att jag kommer dit och handlar. Så… slipp då Norrköping..

I Karlskrona får två rysska örlogsbåtar gratis parkering vid kajen… Men å andra sidan så är det ju betydligt billigar att få in dem i övervattensläge istället för med U-båt. Tänk va dyrt det måste ha varit att få in den ryska ubåten i Karlskrona skärgård om inte för femtio år sedan.. så iallafall för ganska många år se´n. Betydlig bättre att de kommer i övervattensläge. I Karlskrona är de ju till och med, välkomna.

Norrköping socialtjänst… har kommit på att barn i skolan behöver hjälp… för att bli bra medborgare som vuxna.. Kan inte den kunskapen föras över till Barn och ungdoms nämnden också? Barn behöver hjälp för att klara skolan. Det har inget att göra med begåvning utan det är många andra orsaker till det. Så hjälp för sjutton barnen, flera goda lärare, mindre grupper och individuellt anpassade studier… Vi har inte råd att låta en ända unge.. misslyckas i skolan.. Inget nytt under solen.. dessa fakta är kända sedan en himla massa femtio år.. Men vad har hänt….

God dag på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *