Tomt…

Inga bra bloggideer. Mitt huvud är fullt av vår och dit hörande båtvård. Slutputsen, lite ny färg på friborden (bräderna över vattnet) och sedan är det klart för sjösättning. Det är nu sommaren är som allra bäst… Förväntningarna står på topp. Det kommer att bli en fin sommar med mycket sol, ren och fin luft, lagom mycket vind och överallt vänliga och glada människor….Visst låter det härligt. Så här har jag tänkt varje vår i över trettio år, och det har faktiskt blivit så fint ganska många år också. Så nu gäller det att ta ut glädjen i förskott för då är man ju glad en tid iallafall.

Glad en tid kan ju de som blir arbetslösa vara, med det nya förslaget från Socialdemokraterna. Miljöpartiet och Vänsterpartiet, så kommer reglerna om att omedelbart söka jobb i hela landet och att ta det jobb som finns.. att ändras. Nu ska alla arbetslösa söka jobb på hemtrakten och det jobb de har utbildning för. Mycket humanare tycker jag. Först efter hundra dagar måste jobb sökas i vidare kretsar och det kanske är ok då då.. Sverige Demokraterna har bestämt sig för att stödja det förslaget och det är ju tur… annars kommer det inte att gå igenom….

Brööölll säger Moderaterna… hur ska det betalas då… Ja det enklaste är väl att inte sänka skatten mer för oss som redan har det skapligt.. eller hur? Det kallas solidaritet.

Nu ska jag åka till min kära gamla träbåt och måla, samtidigt fortsätta att drömma om sommaren.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *