Skolkar

gör jag idag. I varjefall från jobbet med båten. Andra saker som ska fixas får gå före idag. Sjukgymnasten tex, henne glömde jag helt förra gången. Två dagar före sjösättningen skulle jag dit och då var huvudet fullt av bara båt. Allt annat var borta. Så det kan bli.. Min gamla mentor, när det gäller båtar och segling, Gustaf Lundberg, sa en gång att, om man skulle testa båtägarna på våren så skulle alla bedömas som lite galna…

Appropå galna, så ska skolan införa ett nytt betyg, den här gången blir det “skolk” uppgifter som ska föras in. Ja ja det kan mn väl ha, men jag lyssnade på Skolministern när han sa att skolkbetyget behövs för att skolan ska meddela föräldrarna om frånvaro.. Konstigt det ska ju skolan göra ändå.. Men tydligen så skolkar en del skolor från sina uppgifter. På sätt och vis, så tycker jag att alla betyg är en gradering på hur skolan har lyckats med sitt arbete. Klarar de inte att lära eleverna enligt läroplan så har skolan misslyckats och ska naturligtvis ha ett lägre betyg…

Värmen har kopplat greppet nu, det är skönt. Men tänk så fort det blir för varmt… Igår pustade jag ganska mycket i solen. Så aldrig är man riktigt nöjd… Konstigt va.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *