Undrar om jag törs

åka tåg nästa vecka.. Jag ska åka till Gävle. Men nästa dagligen så ser jag alla problem med tågen eller snarare med järnvägen. Kontaktledningar som ramlar ner och rälsbrott som stoppar upp all trafik. Konstigt tycker jag.. Här sköter inte Banverket underhållet på våra viktiga järnvägar, bara för att de inte får pengar från regeringen till detta nödvändiga underhåll. Samtidigt så minskar statsskulden… andelen lån alltså, till en så låg nivå att det börjar vara problem för marknaden??? enl Dagens Industri. Istället satsas det på skattesänkning för de som har jobb. Men vi kan inte åka tåg.. Hur konstigt ter sig detta abstrakta tänkesätt..

Appropå abstrakt, så stötte jag på frågan om abstrakt konst är konst eller inte.. Kul fråga.. Min åsikt är att om.. någon skapar en bild som inte föreställer ett dugg.. och detta i sin tur skapar bilder i mitt huvud, så är det väl konst… eller? Är det bara konstigt. Att se saker som inte finns när man tittar på något som inget är… Det är väl som livet i allmänhet, vi ser saker som inte finns och tror på dessa…

Appropå saker som inte finns, i min värld iallafall.. Vet du hur mycket en miljard är?? Jag skulle vara mycket glad om jag fick en miljon.. Har du en åt mig??

Bamse är i blåsväder… Han har lagt sig i flyktingdebatten.. aj aj aj det får inte Bamse göra säger många “förståsig påare” Men det han säger påminner mig om ett bra talesätt: Om två ställs inför ett problem som ska lösas och den ena säger “Det här går inte” och den andra säger, “Det här kommer att gå bra” så kommer båda att få rätt.. Heja Bamse..

Nu ska jag fixa lite fika. Pensionärsgänget i min radioklubb kommer på besök. Härligt en så här vacker dag. Då kan vi sitta och spekulera i hur radiovågorna rör sig i lufthavet.. Spännande.

Appropå spännade så tycker jag att Miljöpartiets kongress idag kommer att bli spännande… men det skriver jag nog om i morgon.

God dag..

1 comment

  1. Tack för kamratliga bullar, kaffe och en god pratstund. Det är alltid lika kul att prata om allt och inget, låta samtalsämnena flyta omkring i vågtoppar och vågdalar mellan antenn och jord och bara må bra.LIB

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *