Kan Tyskland

Skynda på utvecklingen mot en sundare elframställning. Ja det verkar så. Nerläggningen av deras kärnkraftvärk, eller om det är våra… kommer att kompletteras av obligatorisk utbyggnad av solfångare på alla nybyggda hus. Detta enligt Johan Ehrenberg på tidningen ETC.

“Det är ett historiskt beslut när Tysklands regering säger nej till kärnkraft. Kombinerat med ett löfte om mångmiljardinvesteringar i sol och vind. Varför? Tja, man har ju redan visat att det funkar. Vindkraft i Tyskland är lika stor som svensk kärnkraft. Solcellsutbyggnaden är en miljardindustri.”

Jag hoppas att det kommer att fungera för då borde det vara bra för oss också, ja kanske inte för våra nordiska elproducenter, men de hittar säkert något sätt att sko sig på ändå. Solcellstillstånd.. Kanske..

Appropå att sko sig. Nu har Norrköpings kommunstyrelse beslutat att parkeringsavgifterna i Norrköping ska höjas..De säger att “Det är bättre att ta in 18 miljoner på höjda p-avgifter istället för att minska kvaliten på vården och skolan” Visst är det himla konstigt att det inte finns några andra kostnader i kommunen som man kan ställa dessa avgifter mot.. bara vård och skola…. Fantasilöst eller medveten manipulation… Jag bara undrar.

Diset hänger i luften.. ja var skulle det annars hänga. Men det verkar inte bli något regn. Lite regn behövs ju men smhi är inget bra på att fördela regnet. De vräkte ner alltihop över västra delen av länet. Någon lite skur kunde de väl ha styrt hit. Nääe smhi är inget bra på det där.. Kanske borde jag bussa Miljöminister Andreas Carlgren på dem igen. Han har ju klagat tidigare på att smhi inte håller ordning på vädret. Själv har ju Carlgren ingen vidare ordning på sitt väder.. varken munvädret eller annat…

Tjinglaving på er.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *