I dag har

jag komponerat en låt. Ja det är väl ingen vidare höjd på den men iallafall. Känslan av att ha skapat något själv är behaglig. Nu gäller det bara att komma ihåg den.

En annan historia som är lätt att komma ihåg, är att jag åkte tåg härom veckan. Döm om min förvåning när jag såg ett godståg köra söder ut från Sundsvall fem minuter före mitt tågs avgångstid. Jag åkte X2000 som kör tre gånger så fort som ett godståg… Mycket riktigt så var vi snart ifatt godståget så där sprack den titabellen grundligt. Planerarna på banverket måste vara ute och cykla ganska ofta. Nu har de haft lika dant i Linköping. X2000 måste ställas in, de går för fort…

Cyklas gör det också i Stockholm, så mycket att nu ska cyklisterna få köra mot rött ljus…En ny lag ska komma till som tillåter det. I Norrköping behövs inga lagar om det cyklister kör som de vill ändå. Men det är kanske det säkraste.. sättet att minska antalet cyklister på. För tänk vad många det kommer att bli överkörda.

Moderaterna i Stockholm vill satsa på cykelvägar… Tror jag det, för den sk “Förbifart Stockholm” som moderaterna lovade före valet är troligen borta helt och hållet. Det blev för dyrt, pengarna går till de arbetsgivare som utnyttjar “Fas 3” arbetare istället för att anställa behövlig personal.

Nu ska jag gå ut i den sköna sommaren.

2 comments

  1. Om du läser ut någon entusiasm över det moderata lagförslaget om att få köra mot rött ljus, så har du nog missuppfattat det mesta.
    Hur är det nu då med förbifart Stockholm, som ni lovade i valet…

  2. En lag som tillåter rödljuskörning, förstår din entusiastism. Vad pengar du kommerspara 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *