Lite märkligt

att så få saker förmår att engagera mig för närvarande. Tändgnistorna räcker inte till en blogg ens. Jag undrar vad det beror på. Möjligen den pågående hösten, mörker brukar sänka engagemanget hos mig. Trots att det faktiskt finns saker som stör mig.

Jag försökte beställa en bok förra veckan. Det var enkelt, den kommer med posten så långt fungerar det bra med internet. Men på sista rutan för beställning står det… Fyll i person nummer… Aldrig tänker jag, jag har lämnat mitt telefon nummer, adress och namn. Inte sjutton behöver de veta mitt personnummer också. Inte nog med det, det ska veta nummret på mitt betalkort också… Nä nä nu får ni allt stilla er… Jag ringde till förlaget. Hej sa en söt “tjejröst” Jag framförde min önskan om att de skulle skicka den beställda boken, ni har adress och namn, jag betalar med postförskott när boken kommer… Nä sa tjejen det går inte. Vi måste ha alla uppgifter för att veta säkert vem du är så vi inte blir lurade…. Du , sa jag, jag ska inte ha boken… Inte utan att ta in alla uppgifter om erat företag för att vara säker på att jag inte blir lurad av er. Den risken är nog betydligt större..

Appropå lurade… nu håller kärnkraftbolagen på att stoppa kärnkraftverken igen… Var så säkra på att de nu ska trissa upp priserna på el. Vi har fulla vattenmagasin i Sverige. El till billigt pris alltså, men det tänker elproducenterna ändra på. Stoppa kärnkraftverken skapa elbrist höja priserna och släppa ut den billiga vattenkraften till “svinhöga” priser. Då får direktörerna i kraftbolagen “Svinhöga” bonusar igen. Snacka om att vi bli lurade.. Igen och igen och igen.

Nähä, nu ska jag byta olja i båtmotorn. God dag till er alla.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *