Varm höst

är det. Tur för mig. För när jag ser alla fåglar som drar söderut så kan jag känna lite avundsjuka. Varför gör inte jag lika dant. Tänk bara att följa solen och värmen i de naturliga växlingarna. Aldrig behöva genomlida höst och vinter. Visst vore det härligt. Vi.. människor, anser oss ofta som smartare en djuren. Jag tror att vi har fel. Kanske gäller det också alla växter, se hur smart växterna förbereder sig för vintern. Bort med alla gamla Lööv.. in med livkraftig näring i roten och sedan bara vänta lungt och stilla på våren, solen och värmen.

Lite.. gör jag så också.. Ned med masterna på segelbåten, upp med båten på land. Tvätta konservera och börjar förbereda den för våren. Därefter är det bara att hålla sig inne i elvärmen och vänta på våren och solen.. Då allt blir återfött.

Man kan också ägna sig åt samhället. Se vad våra politiska företrädare har satt upp som mål i valrörelsen. Kolla om det blir så eller om de överhuvudtaget försöker komma dit…Detta är spännande och erfareheten av den uppföljningen ska ligga till grund för nästa möjlighet att välja, företrädare eller parti. Det är nu det ska bedrivas valarbete. Hur har du det på ditt dagis.. är det tillräckligt bra för dina barn där? Hur är det på din skola, är förutsättningarna för kunskapsinhämtningen god? Hur är det med jobb.. har du arbete, utbildning eller stöd vid arbetslöshet? Hur har dina gamla föräldrar det? Finns det plats på äldreboendet? Finns det tillräckligt med personal där, så din gamla mamma har det bra och trivs? Ja ja, mycket finns det att göra på hösten och vintern, medan vi väntar på våren.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *