LOV..

Har jag läst om. Först trodde jag att det handlade om ledigt, men det var fel. Det handlar om att vi vanliga medborgare måste välja. LOV är Lagen om valfrihet.. Ett typiskt, politiskt, påhitt för att förvirra och trassla till men samtidigt kunna säga att “vi har minsan skapat valfrihet” Men är det inte bra att få välja själv då? Undrar vi. Jo då om du bara vet vad du väljer och varför.. Men som så ofta blir jag ju påverkad av allehanda reklamkampanjer och informationsdrajver.. så till slut vet jag inte något.. Se bara hur det är att välja teleoperatör.. Vem faan är billigast och bäst för mig, utbrister jag efter mycket nedlagt arbete för att jämföra. Jo då jag hittade den som var billigast, men tyvärr så saknade de täckning där jag bor. Samma med el leveranser, efter mycket forskande kan jag konstatera att det är skillnad bara på några få korvören mellan de elproducenter som vi har. Men dyrt som attan är det att få hit strömmen via kabelnätet och där… kan jag inte välja…. Nu ska vi få välja vem vi ska anlita för våran hemtjänst också. Hur ska vi göra för att sätta oss in i detta då? Jag bara undrar.

En som inte undrar och väljer, det är Vargen.. Den varg som en tid strukit om kring i våra trakter och bitit ihjäl får… Vargen har tydligen en favoritrestaurang på Vikbolandet. Där äter han sig mätt och därefter drar han iväg på vandring och äter inget på flera veckor…I varjefall inga tama får. Därefter går han tillbaka till samma… matställe på vikbolandet och äter igen. Där måste de ha särskilt goda får…

En som inte kunde välja sitt sista val är Appels grundare, Steve Jobs. Han är död. Det hjälper inte att återstarta. Inte ens att ta ur batteriet och sätta i det igen hjälper… Han är död. Onödigt ung kan man tycka, men det tycker man ju alltid om alla.

Nu ska jag välja.. vad jag ska göra idag. Först en stund med amatör radio. Sedan…

God dag.

4 comments

  1. Den enskilt största faktorn när man väljer är ryktet. Som jag ser det är ryktet bekantas samlade upplevelser. Det väger tungt, tror fasiken man värnar sitt rykte och det uppskattar brukarna för det leder till ett bättre bemötande. Glad att “din” sida nu också är beredda att utreda förutsättningar för LOV. besök gärna SKL hemsida, det är opartisk information och till för att hjälpa….

  2. Jo nog har du rätt Jan-Åke det är inte svårt att välja… men att välja rätt är en svår konst. Reklammakare och PR konsulter gör det banne mig inte lättare.

  3. Roger, jag tror att det är du som så vanligt missar att läsa och tänka.. Min skrift handlar om svårigheter att välja därför att informationen är så oerhört omfattande så att det inte går att läsa ut vad som är bästa alternativet för mig. Inget annat..
    Läs noga Roger..

  4. Ang LOV så missar du målet JÅS, du jämför valfriheten med brancher där kostnaden har minskat. LOV syftar inte till att minska kostnaden, den är densamma. LOV ska enbart konkurrera med kvalitet. Den självklara rätten att inte bara välja utan art också välja bort. Glömmer man det när man debatterar LOV så missar man det viktiga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *