Kan det ha..

varit två vargar jag såg i förrgår. Långt ut på de stora åkrarna strax öster om Tåby gård. Jag tog förgivet att det vara två lösspringande hundar, men nu känner jag lite osäkerhet. Min medhavda lilla kamera, räckte inte till så på bilderna går det inte att se. Efter en stund av vaksamt iaktagande sprang de båda iväg korsade min väg 100 meter bakom mig och försvann upp i skogen. Det var först nästa dag som misstanken om varg dök på mig. Vargens matställe ute på vikbolandet hade fått besök igen. Det vanliga stället alltså. Övriga får.. får, vara ifred.

Appropå i fred så har det i Sverige nu startats en rituell jakt på gammalt hedniskt manér. En lång rad människor går på en linje genom skogen. De klapprar med små träbitar och ropar så musik uppstår bland alla uråldriga träd. På andra sidan av skogen, står ännu en rad människor. De har eldsprutande käppar, med vilka de avrättar de stackars älgar som kommer förbi. Älgarnas blod rinner ut i dessa anrika marker, där hedningarna tidigare begick blodsoffer till sina gudars ära.

Appropå blodsoffer, nu tycks det föreligga ett förslag till kommunal budget.. Jag ska försöka förstå hur det satsas extra på grundskolan för att vi ska rädda våra ungdomar från misslyckande i skolan. Det blir spännande att se om jag hittar något..

God dag på er..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *