En tyst morgon

Tyst och stilla. En alldeles röd sol på väg upp över Vikbolandsskogen. Själv väntar jag på “hantverkare” två trappor skall gjutas.. äntligen. Det har fungerat bra med två gamla lastpallar från SJ men men, nu ska de bytas ut. Innan vintern.. säger hustrun bestämt. Du vet ju hur SJ´s utrustning fungerar på vintrarna….

Men SJ har laddat för vintern och Vattenfall har också laddat i varjefall våra… kärnkraftverk, vatten magasinen är proppfulla. Så visst är det laddat. Nu kan vi säga.. kom igen bara vintern.. vi ska klara av dig.

Andra som har laddat är riskkapitalbolaget som äger s:t Görans sjukhus i Stockholm. Så här kunde man läsa i pressen härom dagen:

Ägaren till Sveriges enda privata akutsjukhus, S:t Görans i Stockholm, har genererat vinster på 481,6 miljoner kronor sedan privatiseringen 1999.

Under samma period har ägaren Capio betalat 16.700 kronor i skatt, uppger DI.

Alla som påstår att privatiseringen gynnar oss vanliga… bör nog tänka ett varv till på det. Privata vårdgivares affärs idè är att skapa vinst åt sina ägare, våra gemensamt ägda vårdgivares mål är att få oss medborgare friska. En ganska betydande skillnad. Eller hur?

Nähä, nu är klockan snart halv nio och ännu har inga hantverkar dykt upp. Undrar hur deras faktureringstid ska se ut idag… Men de kanske hoppas på sänkta arbetgivaravgifter istället.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *