Dold i dimman

Var det mesta när jag vaknade idag. Dimman svepte in allt och mörkret bidrog till känslan av isolering och ensamhet. Men.. jag vet att dimman lättar och att ljuset återkommer.

Värre är det med Sifo undersökningen som var häromdagen.. Mitt parti har tappat massor med sympasitörer. Elände säger min politiska redaktör på Folkbladet, partiet är påväg att försvinna.. Katastrof för S-partiet säger pressen i allmänhet, samma press som med glöd och intensitet spridit osanningar och rykten om sossarnas ny partiledare och hans förhållande till sin tjänstebostad i Stockholm…. Juridiska kontrollen säger att “det finns inga regler” han har inte brutit mot något… Pressen, Widar Andersson, radio och tv borde vara ute på förlåt turné, inte Juholt. Är dom det då…. Nänä nu skyller de bara på varandra, som vanligt. Efter det massiva mediadrevet som gått mot Juholt och S-partiet så är det konstigt att det finns några sympasitörer kvar över huvud taget. Men… jag tror att vi repar oss och en gammal sanning är att, “den som gräver en grop åt andra ramlar själv däri”

Den gångna lördagen ägnade jag åt att diskutera ett förslag om sammanslagning av två stora fritidsbåtsorganisationer… Svenska seglarförbundet och Svenska båtunionen.. Jag tolkar mötet så att ingen.. eller nästan ingen, var intresserad av att skapa en jätteorganisation som ingen har frågat efter. Det kan finnas några centrala gestalter som kan ha nytta av det eller rättare sagt, de kan få jobb i denna jätteorganisation, och ha det som födkrok.

Det påminner till en del om våra fackföreningar som slagit ihop sig genom åren för att skapa arbete i sin topp men samtidigt offrat demokrati och samhörighet i grunderna. De organiserar ihjäl sig.

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *