Kärring mot.

Härom dagen var allt som förgjort.. vad jag än gav mig på så gick det inte bra. En hel del demonteringar skulle göras på min gamla båt, generatorn med spännanordning skulle bort. Några skruvar i botten skulle bytas. Kylaren delas. Generatorn var minst sagt ett elände att få loss.. Ta isär kylaren gick inte.. fel verktyg trasiga bultar. Ta loss skruvarna i botten gick inte, skruvspåren var bortslipade… med åren.. Ilskan, missmodet och det fysiska arbetet gjorde mig svettig. Jag tog av jackan men när jag skulle hänga upp den i båthuset, ramlade den naturligtvis rakt ner i leran…. Inte ens hänga upp jackan gick bra.

Men jag vet varför… Jag hade kärringmot den här dagen.. Enligt gammalt folkskrock, så går allt på tok om det är en kärring man möter först av allt när man går ut på dagen. Jag har aldrig varit särskilt vidskeplig och inte brytt mig om skrock men nu vete fanken vad jag ska tro. Den första jag mötte den här dagen var grannfrun… rasande grann visserligen men ändå en kärring i vidskeplighetens mening. Inte trodde jag att hon, den unga och vackra skulle ställa till det så…..

Kärringmot måste det svenska landslaget i fotboll ha haft också, de fick stryk av Danskarna med 2-0 aj aj aj, det var ingen bra början på EM.. Men är fotbolls spelare skrockfulla då? Jag frågade en gång en av IFK Norrköpings riktiga slitvargar Sulo Vattovara, om han hade några vidskepligheter för sig till matcherna… Näähä dö, svarade han…- det skulle inte falla mig in att lägga ansvaret för min insats utanför mig själv. Går det inte bra så är det jag som inte gjort mitt bästa och .. går det bra.. ja då har jag kämpat på rätt….

Hmm vilken glädjedödare va.. vem ska jag då skylla på när det inte går bra för mig… skulle det vara mitt eget fel alltså…. Djäkla Vattovara

God dag..

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *