En solig morgon

och det behövs verkligen. Mörkret har gripit mig både bokstavligt och bildligt. Men så fort solen kommer fram stiger humören också. Gårdagen räddades av att det var fars dag.. Alla chanser att fira lite extra ska man nog ta.

Fira lite extra kan jag väl också göra för att SIFO´s valbarometer visat att siffrorna för mitt parti har börjat öka. Väljarna har genomskådat högerpresses dimridåer angående vår partiledare så också här börjar solen visa sig… Centerns Annie Lööf har höjt Centerns sympatier.. Och visst är hon grann att titta på.. men jag undrar vad som händer när vi börjar lyssna också.. ja ja vi kan väl njuta ett tag till.. av att SE på Annie alltså.

Jag funderar på att byta bil.. orsaken är att jag ganska ofta ser mig nödsakad att åka till Norrköping. Där är nu så mycket uppgrävda gator med skarpa asfaltkanter och hopp i bästa skidbackestil så det är svårt med en vanlig två hjuls driven bil att ta sig fram.. Men det är klart, det går ju att åka till Linköping istället, där visar en undersökning att medborgarna mår bättre än i Norrköping… Kan de bero på att gatorna inte är söndergrävda och att pengarna man sparar på att inte rota i gatorna går att lägga på mera förebyggande medborgarvård istället.

Några som inte behöver snåla med trivselåtgärder är bankerna, det fullständigt vräker förmåner över sina höjdare… för jag antar att all benkpersonal inte ofattas av dessa sanslösa förmåner:

Bland de svenska storbankerna ser vd:arnas förmåner väldigt olika ut.

Toppar listan gör SEB:s vd Annika Falkengren som 2010 fick städhjälp och tjänstebil för sammanlagt 1.280.000 kronor.

På andra plats hamnar Pär Boman på Handelsbanken med en förmånsersättning på 800.000 kronor för sin bostad.

Sedan tar summorna ett ordentligt kliv nedåt. Nordeas vd Christian Clausen fick motsvarande 294.000 kronor i ersättning för bostad och bil under 2010. Michael Wolf på Swedbank fick nöja sig med 160.000 kronor för semesterersättning och lunchavdrag.

Visst är detta sanslöst. Och det är vi låntagare som betalar detta. Både genom räntor och genom att bankerna inte behöver skatta för dessa pengar..

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *