Idag skiner solen

Lite överraskande.. Vi är ju inte bortskämda med sol på senaste tiden. Möjligen borde jag ha vetat om väderförbättringen, jag tittade ju ganska noga på väderrapporten på TV i går… men, det var Pia Hultgren som presenterade vädret och hon är ju en fröjd att titta på.. så inte fattade jag vad det var för väder på gång..

Appropå att inte fatta, så läste jag i dagens Folkblad (M) att flera av de i Norrköping återstående parkeringsplatserna, eventuellt ska byggas om till parker.. Ja visst låter det härligt, men jag tror att tankarna måste gå lite längre.. Var ska vi parkera? Jag hoppas att det finns någon på Tekniska kontoret och Stadsplaneringsnämnden som har bil.

Appropå längre tankar, så ser jag i debatten att de som talar för att ändra tillbaka vissa galna saker tex avregleringen av vår elproduktion och handeln med äldrevården, ofta blir kallade för bakåtsträvare och att vi måste se framåt… Jaha, det kan väl aldrig vara fel att ändra ett felaktigt beslut även om det ligger bakom oss… det är besluten bakom som man kan se om de blev fel.. besluten framför vet vi så lite om.

Hur ser det ut i vår kommunala äldrevård? Hur är personaltätheten där om man jämför med tider bakåt?? Hur mycket tid per person har våra undersköterskor tillgänglig för våra… gamla föräldrar.. Vore kul att veta..

Appropå kul att veta, nu ska jag lyssna på väderrapporten på radion istället. Där ser jag inte snyggingarna.. alltså lyssnar jag mera noga på rapporten..

God dag

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *