Mina morgonrutiner

är utökade.. Nu ingår TV:s julkalender. den är helt enkelt bra, så det är en skön stund framför tv´n varje morgon. Det jag ser är ett land med stora sociala klyftor där de utslagna eller utförsäkrade… tvingas stjäla för att klara livhanken… ja det handlar inte om bonusstinna bolagsdirektörer utan om riktigt fattiga. Titta själva och tänk…

Titta och tänk ja, Norrköping och Linköpings kommuner funderar på att starta ett gemensamt trafikbolag för flygplanen.. Men.. vi har ju pendeltåg och bussar tillockmed spårvagnar… för att förflytta människor i kommunerna. Inte ska vi väl börja flyga också.. Aha, vän av ordning.. min fru alltså, påpekar att det gäller det vanliga flyget. Det som direktörer och höga kommunalpampar använder för att ta sig till olika möten i världen… Ok och då ska vi andra, vi som åker buss… betala deras flackande i världen med de pengar som vi betalar in i skatt… Appropå skatt ja..

Så måste min kommun, Norrköping, spara ihop pengar till det nya flygbolaget och det sparar de ihop på blandannat den kommunala särskolan… Här ska man minska personal för att spara in 47 miljoner… Det är ruskigt dyrt att ha ett kommunalt flygbolag..

( OBS OBS.. När jag i efterhand ville kolla den här uppgiften om kommunala besparingen på särskolan, så hittar jag den inte.. Det kan i värsta fall betyda att den är fel. Kanske gäller den någon annan kommun. Jag kollar vidare.)

Hörrni.. nu ska jag åka till stan för att köpa fågelmat.. De stackarna som måste vara ute i kylan, behöver mat för att inte frysa ihjäl.. Talgbollar står på menyn..

God dag.

1 comment

  1. Det du tar upp är bra aven om inte siffrorna stämmer. Kankse någon vaknar upp och tänker efter.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *