I dag är det dystert

Jag såg TV´s julkalender, det gör jag varje dag, men idag var det dystert. Kurre den avhoppade “klappsnapparen” tjuven alltså, har tvingats av sina gamla kriminella kompisar till fortsatt brottslighet. Resultatet… han åker i arresten och hans fästmö anhålls för medhjälp, deras barn.. Charli, blir placerad på barnhem av de sociala myndigheterna… Nåja, socialtjänsten har ju som bekant, inte alltid rätt, jag hoppas att Gerda och Kurre överklagar till kammarrätten. Så får de nog tillbaka sitt barn, för Gerda frisläpptes direkt. Kurre släpps nog i brist på bevis. Det brukar bli så när polisen gör “snabba” insatser. Och vi skattebetalare får stå för ett stadigt skadestånd…

Appropå skadestånd. Så är det nu ett fasligt skrivande om de kraftiga fördyringar som har kommit till i en del kommunala projekt.. Alla topp politiker… tävlar om att uttala sig mest hårt mot dessa överraskningar, trots att de själva har ansvaret för det… Men det är så det brukar vara.. det blir ett fasligt ståhej en tid, sedan blir det tyst… fördyringarna får vi betala genom nerdragningar i övriga verksamheter och ingen får sparken för att de inte kan räkna rätt… Det mest märkliga är att snart blir det lika dant igen… ett nytt projekt som drar iväg, samma frustrerade indignation och samma rop på kraft tag… Och inget händer..

Appropå att inget händer… på en av Sveriges mest trafikerade järnvägsavsnitt, mellan Fiskeby i Norrköping och Kimstad två mil närmare Linköping, har koppartjuvar, repat till sig flera kilometer kopparkabel utan att något märkt det… Tågen fick stopp pga detta men fortfarande märkte ingen något på en lång tid… Märkligt eller hur… Tur att det inte var bron vid Fiskeby som var borta för tänk vad många tåg som kunde ha hamnat i Motala ström.. innan någon hade märkt det då..

Men det blir väl lugnare på järnvägarna nu, för jag såg på väderrapporten att det kommer snö… Om jag nu såg rätt förståss, för det var Åsa Rasmussen som presenterade vädret och… visst är hon härlig att se på..

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *