Tre år i vinst..

Om jag äter “medelhavskost” istället för det vanliga.. korv, ägg, kött, potatis, hamburgare och pytt i panna.. Ja ja, så har dietisten som jag är bekant med, alltid sagt… Fortsätter du att äta den där maten så kommer du att dö… säger hon. Troligen har hon rätt, frågan är bara när.. och vem av oss som stryker med först.

Appropå stryker med först.. så kom jag att tänka på min tid i Norrköpings kommunfullmäktige. Då, på den tiden gällde det försäljning av Norrköpings energibolag, NME. Jag ansåg att det var helt fel att sälja viktig infrastruktur som vi hade i gemensam ägo, så jag gick imot. När frågan om folkomröstning kom upp så röstade jag för det varpå.. dåvarande kommustyrelseorförande fick ett “spel” hon kallade mig för politisk vilde och hon skulle se till att jag aldrig skulle få något mer uppdrag för partiet.. Vad mina uppdrag beträffar fick hon rätt men… hon blev borttagen långt före mig.. trots att hon höll sig till partidieten…

Tacka vet jag att få medalj.. två unga tjejer i Finspång har fått medalj av “ryttarklubben” de båda är utnämnda till årets bästs hästskötare. Varje vardag direkt efter skolan fram till kl 20 på kvällen har de varit och kämpat i stallet.. Lördag och söndag lika dant.. Men.. undrar jag, skolarbetet då hur har de kunnat sköta det… Jag bara undrar. Kom osökt att tänka på den gamla Sosseledaren Per-Albin Hansson.. Han sa ” Gärna en medalj men först en rejäl penssion” Hu ja.. tänk om vi får medaljer istället för pension… akta er bara.. vanlig mat mättar bättre.

God dag och gå försiktigt.. det är halt.

1 comment

  1. Angående din dietists kommentar om att du kommer att dö om du fortsätter att äta den maten så har jag bara en sak att säga som min pappa brukar säga “att du kommer att dö är det enda du kan vara helt säker på”. Däremot kanske det inträffar tidigare om du äter “fel” kost. Jag å andra siden tror att den bästa dieten är att äta allt det man känner för, men med måtta! En glad mage är en glad själ!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *