Snart är det julafton

och Tomten kommer till Miljöpartiet i Norrköping med säcken full av bråk om Tomten… Ja tomten eller snarare tomterna vid nuvarande Abborrebergs rekreationsområde. Här vill statsbyggnadskontoret… Med miljöpartisten Mattias Stenberg i spetsen, skita i strandrätts skyddet.. Han, Stenberg, struntar i Miljöpartiets ideologiska grund och bygger åt det fåtal som kommer att ha råd att bo där ute på udden… Att avloppen i Lindö inte fungerar så bra och gärna svämmar över när det regnar det skiter han… miljöpartisten också i…. Nåja en Miljöpartist, Freidrike Gerlach, protesterade mot Kommunalrådets brist på ideologi och kortsynthet.. Hon uppmanas nu av Mattias Stenbergs hejaklack att avgå… Undrar om Miljöpartiet kommer att göra några “skattefria” vinster på detta.

Appropå skattefria ja så har ju nästa som roffar åt sig massor av miljoner från våra skattepengar visat sig vara en såkallad “friskola”.. fria från vadå? Heder och vanligt folkvett kanske.. Bland annat Vittraskolans ägare har visat sig stoppa undan en massa av våra pengar på skatteparadis ön i Engelska kanalen.. Nu kliver Moderatföreträdarna fram och med myndig stämma och allvarliga röster säger det att “Detta måste vi sätta stopp för” Jaha så bra då tänker jag men.. hur då? Ska de lagstifta mot den fria etableringsrätten, eller proklamera näringsförbud för de som tar vinster eller ska de helt enkelt förbjuda svenska företag att låna pengar utomlands… eller hur tänker de egentligen och… Högerpressens journalister står bara flat och lyssnar.. varför frågar det inte den moderata statsminister.. Hur tänker du göra detta..

Det är troligen lika omöjligt som det verkar vara för polisen att få fram tillräckliga bevis mot människor som skjuter på varandra mitt på öppen gata i Norrköping.. Men kanske hölls sig polisen undan medan skottlossning pågick för att därefter, när banditerna var borta därifrån.. ta sig dit för att under säkra omständigheter… säkra bevis, som det brukar heta. Ja ja arbetsmiljölagen gäller väl dem också.

Men snart är det julafton.. ett par dagar till bara. Undrar vad tomten har med sig i år… En sak är klar, Lasse Stjärnkvist får nog en modelljärnväg. Det är nog så nära Ostlänken han kan komma… trots att ledningen i Norrköpings kommun nu i över tio år.. varit säkra på att ostlänken är så gott som klar för byggstart….

God dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *