Radioamatör..

är jag. Det innebär att jag via vanliga radiovågor kan ha kontakt med andra radioamatörer på mycket långa avstånd. Från mörkaste småland till allra svartaste afrika. Detta med mycket låg energiåtgång.. ett vanligt bilbatteri räcker länge. Det fungerar alltid. När… inte om, våra vanliga kommunikations sätt, telefon, internet och mobiltelefon lägger av vid tex strömlöst… Då fungerar våra kortvågor. Härligt va?

Vågor som inte fungerar är de som förre stadsministern Göran Person vägleds av.. Han tar ton i den allmänna debatten angående EU, ekonomipakten som tyskland och frankrike vill införa. Det vill Göran Persson också… Nå han är nu en före detta socialdemokrat som numera kan titulera sig Feodalherre, Godsägare, VD för Svea skog… Det är klart att hans intresse nu är att vara med.. Varför kan man ju fråga sig.. Men att lägga någon vikt vid vad han tycker är väl ändå att gå för långt.

Går för långt tycker jag att TV gör också. Nu ska de flytta “så ska det låta” från fredagkvällen till söndag kvällen.. Fredagskvällen är den kväll som vi ser mest fram mot.. avkoppling och underhållning efter en veckas arbete. Det är mycket skönt med dessa fredagskvällar… Så nu blir det att på söndagen spela in “så ska det låta” för att sedan spela upp det nästkommande fredag istället…. Tänk att radio och TV ledningen inte kan låta bli att förmynda oss…

God (vinter) dag.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *